Καθαρίστε μόνοι σας την καμινάδα, εύκολα και αποτελεσματικά!

Χωρίς την ανάγκη να καλέσετε κάποιο συνεργείο!!
Χωρίς να γίνουν επεμβάσεις στην καμινάδα, στην ταράτσα ή στη στέγη!!

Πως;

ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΚΑΠΝΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ

στο τζάκι σας μια φορά το χρόνο.

Περιγραφή του προβλήματος

Μια πηγή προβλημάτων στα τζάκια είναι οι κλειστές από κάπνα καμινάδες. Καίγοντας ξύλα στα τζάκια απελευθερώνεται πίσσα, ρητίνη και κάπνα (αιθάλη). Όλα αυτά μετατρέπονται σε ένα ίζημα (κατακάθι) κολλημένο πάνω στα τοιχώματα της καμινάδας. Τις περισσότερες φορές δημιουργείται μια αποφραγμένη καμινάδα και είναι συνηθισμένο να λέγεται ότι το τζάκι δεν τραβάει.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ αυτό είναι μια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, καθώς ο κίνδυνος να πάρει φωτιά η καμινάδα είναι υπαρκτός. Εκεί όμως που ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος είναι να πάρει φωτιά ο καπνοθάλαμος (το τμήμα πίσω από τη φούσκα) με δυσμενείς επιπτώσεις για το τζάκι και τον περιβάλλοντα χώρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλες οι παραδοσιακές μέθοδοι καθαρίζουν επιφανειακά ΜΟΝΟ την καμινάδα και ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟΘΑΛΑΜΟ όπου υπάρχει ο κίνδυνος φωτιάς, διότι ο καπνοθάλαμος είναι περίπου σαν ένας κώνος στον οποίο δεν μπορεί να επέμβει κανείς λόγω της μορφής του. ΚΑΝΤΕ τον καθαρισμό ΣΗΜΕΡΑ. Κάθε αναβολή μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερα. Μην ξεχνάτε από Σεπτέμβριο έως Απρίλιο οποιαδήποτε χρονική στιγμή να καίτε ένα  ΚΟΎΤΣΟΥΡΟ ΚΑΠΝΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ

 Πως δουλεύει το κούτσουρο καπνο-καθαριστής (SweepingLog)

Όπως εξηγήθηκε πιο πάνω όταν ανάβετε φωτιά στο τζάκι τα τοιχώματα της καμινάδας σκεπάζονται με ιζήματα. Αυτά πρέπει να φύγουν ή να γίνουν αβλαβή. Αυτό είναι το διπλό κατόρθωμα του που η SECURIFLAME έλυσε με το Sweeping Log. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι μια δραστική αλλά όχι διαβρωτική και όχι τοξική χημική μέθοδος (EUROPEAN FIRE SAFETY CENTRE. Report No.37 CVB R1556 of December 1997). 

Καθώς καίγεται το κούτσουρο-καθαριστής, τα δραστικά του στοιχεία διαχέονται σε όλα τα τοιχώματα της καμινάδας και μαλακώνουν την πίσσα, ουδετεροποιούν τον καπνό και τον ξεραίνουν.

Όταν ολοκληρωθεί η καύση του κούτσουρου-καθαριστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζάκι σας κανονικά. Όσο αφορά την καταλυτική εργασία του κούτσουρου-καπνο καθαριστή, η διάρκεια της είναι 15 ημέρες.

Η καπνία που έχει συσσωρευτεί στον καπνοθάλαμο θα πέσει σταδιακά σαν σκόνη μέσα στην εστία. Μετά τις 15 ημέρες η καπνιά που έχει μείνει θα έχει γίνει άφλεκτη και θα φύγει κανονικά με τη φωτιά.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πως λειτουργεί το κούτσουρο καπνο-καθαριστής

Παραγγελίες χονδρικής

Παραγγελίες λιανικής

Θέλετε να σας τηλεφωνήσουμε;

Επικοινωνία

Email: afoigkavogianni@gmail.com
Ωράριο:Δευτερα-Παρασκευή 09.00-16.00, Τριτη&Πεμπτη&Παρασκευη 18.00-21.00, Σαββατο 10.00-15.00

Τηλέφωνα επικοινωνίας:210.25.12.490, 210.25.21.284, 211.800.58.57(τηλεφωνητης για να αφησετε ηχητικο μήνυμα)

Fax:2102512448

Διεύθυνση:Θεσσαλονίκης 59 και Παπάγου, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (παράδρομος Εθνικής Οδου στο ρεύμα καθόδου προς Πειραια)

Συνεργαζόμενα websites:www.e-tzaki.gr & www.firespa.gr

powered by Onscreen
  • Σας συμβουλεύουμε να διατηρείται την καμινάδα του τζακιού καθαρή για να έχετε σωστή λειτουργία στα τζάκια.
  • Συνίσταται να καθαρίσετε την καμινάδα κάθε χρόνο ανάβοντας ένα κούτσουρο καπνό-καθαριστή.
  • Εάν έχετε να καθαρίσετε την καμινάδα πάνω από 2 χρόνια, συνίσταται να ανάψετε ένα κούτσουρο καπνο καθαριστή και μετά από 15 ημέρες ένα δεύτερο για τον πλήρη καθαρισμό της καμινάδας σας.
    1. Tested and approved by Underwriters Laboratories, Inc. for consumer safety
    2. Tested by the OMNI-Test Laboratories for its chimney cleaning capabilities
    3. Chimney Safety Institute of America (CSIA): It is a useful addition to annual professional chimney maintenance and has been granted CSIA Accepted Product Status. CSIA is a non-profit, educational organization with the only national chimney sweep certification program in the industry